Μαρία Ρεπούση

Βουλευτής Α΄ Πειραιά

                                                                                                      6 - 11 - 2014

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Καθυστέρηση πληρωμής δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ,  στο κέντρο διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και οικοτροφείο ΑΜΕΑ του Σωματείου  «Η ΑΡΓΩ»

κ. Υπουργέ,

Ο ΕΟΠΥΥ σε εφαρμογή του ν.4172/2013 και της Υ.Α. Υ9/οικ.85507/2013, με την από 11-2-2014 ανακοίνωσή του, κάλεσε τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό Παρόχους Υγείας όπως προχωρήσουν, άμεσα, σε επιλογή της Ιδιωτικής Ελεγκτικής Εταιρίας  και σε σύναψη της αντίστοιχης σύμβασης για την ανάθεση του ελεγκτικού έργου (οικονομικού και κλινικού) και της εκκαθάρισης των λογαριασμών του 2013.

Το κέντρο διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και οικοτροφείο παιδιών με Εδικές Ανάγκες με την επωνυμία «ΑΡΓΩ», υλοποίησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την σύναψη της σχετικής σύμβασης, υποβάλλοντας στην ανάδοχο Εταιρεία προς έλεγχο τα  δικαιολογητικά ιατρικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων που  αφορούν το β΄ εξάμηνο  έτους 2013, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΠΥΥ.  

Μέχρι σήμερα όμως εκκρεμεί  η καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των  δαπανών (τροφείων νοσηλείων) του τριμήνου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του έτους  2013.

Επίσης για το έτος 2014 εκκρεμεί η πληρωμή δαπανών(τροφείων νοσηλείων)  του Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

 Επειδή το έργο που προσφέρει το ίδρυμα σε νέους και νέες με νοητική υστέρηση, αυτισμό, με στόχο την αυτοεξυπηρέτηση, την ανάπτυξη κινητικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων είναι  σημαντικό,

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί σχετικά α)με την έγκαιρη καταβολή των δαπανών;  β) με την άμεση καταβολή των δαπανών που εκκρεμούν;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

Μαρία Ρεπούση