Μαρία Ρεπούση

Βουλευτής Α΄ Πειραιά

5-11-2014

Ερώτηση

προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα:  Καθυστέρηση  καταβολής αποδοχών στους αναπληρωτές

εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες  

Βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα της καταβολής των αποδοχών σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν προσληφθεί και προβλέπεται να πληρώνονται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στις Κυκλάδες. Οι προσληφθέντες στις 18  Σεπτεμβρίου  ενημερώθηκαν μετά από 20 ημέρες  από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες της εκεί Διεύθυνσης Β΄/βαθμιας Εκπαίδευσης ότι αδυνατούν να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα και δεν γνωρίζουν ακόμα με ποια διαδικασία  θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η καταβολή τους.

Ακολούθησε μετά από λίγες ημέρες νέο μήνυμα από την ίδια διεύθυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εκπαιδευτικούς καλώντας τους εκ νέου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να πληρωθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο. Ας σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς αναγκάζονται να δανείζονται χρήματα καθώς υπηρετούν σε περιοχές εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

· Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να καταβληθούν εγκαίρως οι αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προβλέπεται να πληρώνονται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ);

 

Η ερωτώσα βουλευτής

Μαρία Ρεπούση